суббота, 23 февраля 2013 г.

СіМінар №1

Усім доброго вечора!
      Не дивуйтесь, що пишу українською, мені так буде комфортніше описувати окремі події та враження. Achtung: буде багато тексту, але це найкоротше з того, що я міг би висвітлити з сьогоднішнього продуктивного дня.
З двома організаторами, Артемом Рижаком та Галиною, ми познайомились ще минулого року, коли вони проводили тренінг з само-менеджменту у моєму ВУЗі (НУХТ). Вони, до речі є членами Спілки Ініціативної Молоді, яка і організувала цей захід. Таким чином я був приємно здивований коли вконтакті отримав запрошення на семінар з великою кількістю цікавих доповідей та учасників :)



   Захід проходив у великій фізичній аудиторії НТУУ КПІ, де, до речі, було реально холодно =\
Зате бажаючих послухати доповіді було немало і вся аудиторія була заповнена зацікавленими слухачами. На вході ми проходили міні-реєстрацію та отримували ось такі бейджики та програму :





















 
    Таким чином, вмостившись на п'ятому ряду ми замерли в очікуванні першого доповідача.
Відверто кажучи, вступна лекція від Олександра Санченко не вразила і пролетіла досить таки швидко. Можливо це через недосипання, адже початок був призначений на 10:30 ранку, а вставати мені довелося о восьмій. Він викладав ввідний матеріал про наші життєві основи та приводив розподіл сфер на прикладі кристалу Пезешкіана. Кристал передбачав наявність 4 складових: Тіло, Сенс (не секс), Контакти та Діяльність. Слухаючи доповідь я трохи відволікся і помітив у дівчину, що сиділа попереду, читаючи книгу Тетяни Штробель "Навчаємось читати людину як книгу", і чомусь до кінця першої доповіді, думки мої були зайняті виключно цією книгою.
  О 12:00 вийшов Олександр Галанін, бізнес-тренер. На жаль він доповідав російською мовою. Я вільно володію російською, але лекції в універі звик слухати українською, тому було важко переключатись. Доповідь стосувалась питання постановки цілей та мети у житті, було розглянуто кілька підходів та актуальні помилки, через які більшість не може правильно поставити цілі. Короткий підсумок з його доповіді приблизно такий:
1) Наша ціль = Мрія + Бажання її втілити + План дій + Відповідні дії.
2) Новиною для мене стала Піраміда Ділтса
3) Було запропоновано методику S.M.A.R.T
4) Розглянуто SWOT аналіз (так добре відомий нам, менеджерам)
 В принципі доповідь була цікавою, але було в ній якось забагато "науковості" і сильно підводив мікрофон, часто вимикаючись.
 О 12:48 Олександра змінив його колега (на скільки я зрозумів) Андрій Клименко.
Така мила дівчинка з телефоном  сиділа попереду^.^ 

Не знаю як Вам, але на мене він справив найсильніше враження. Слухати його розповідь про мотивацію, з масою прикладів та влучних доповнень, було суцільне задоволення! Моменти:
Головні вороги самодисципліни:
- Лінь (Знайомо, еге-ж?);
- Розфокусованість (Навколо багато відволікаючих факторів);
- Позиція жертви (Я просто мураха в цьому великому світі);
- Оточення;
- 99% (Пониження стандартів. Всі так роблять\ не роблять, - і я робитиму\не робитиму);
- Перфекціонізм (Хочу все, одразу і найкраще);
- Відсутність цілісного бачення ситуації;

Важливо мати 100% відповідальність за свої дії.
А ось головні наші помилки:
1) Звинувачувати всіх, окрім себе;
2) Жалітися;
3) Соромитися;
4) Запізнюватись;
5) Захищатися, коли вже виявлено момент твоєї безвідповідальності;

Ну і думаю всі запам'ятали веселу історію про басейн та "Ну його в пень" :)

Короткі висновки з теми мотивації:
  •  Плануй кожен свій день!
  • Вірно розставляй пріоритети у завданнях!
  • Розділяй складні завдання на кілька простіших!
Після цього, нам дали пів години на відпочинок та трапезу.
Смачно попоївши, та зайнявши свої місця, ми сиділи в очікуванні інших спікерів. (точніше спікерш ;)
  Про наступних двох доповідачів писати не буду. Скажу відверто, – зовсім не вразили. Було багато води і мало реального сенсу (Ні-ні, не сексу, чесно). Тому я зайнявся проходженням Hill Climb Racing та трохи розрядив мозок.  А розряджати насправді було перед чим (точніше перед ким). Адже після ще одної перерви спікером був сам Геннадій Балашов, мільйонер та бізнесмен.

     Його перші слова були "Гроші визначають все, не вірте тим, хто каже інакше!" Це досить таки заінтригувало. Серед головного він обговорював грошові потоки, та важливість ведення бізнесу в місці їх найвищої концентрації. Геннадій звернув увагу на жахливий застій української економіки та показав шлях вирішення проблеми у вигляді відміни податків, або, як мінімум, суттєвого їх зниження. Також бізнесмен активно підтримує вступ України до ЄС.
   Цікаво розповідав він і про сучасну еру технологій та інформатизації, вклад соціальних мереж та інтернет, як засіб звернути на себе увагу.
    Ще один дуже важливий момент: "Для створення дійсно потрібного продукту, він повинен бути безкоштовним та зручним у використанні". Як приклад були приведені #facebook та #google.
Також були виділені такі моменти:
  1. Багаті ринки - головне середовище для ведення ефективного бізнесу.
  2. Податки - головна причина корупції.
  3. Для досягнення успіху, спробуйте обрати найскладнішу сферу.
  4. Якщо Вам не подобається Ваш статус тут, - сміливо переїжджайте на нове місце.
  5. Зробіть свій бізнес мобільним. Ніколи не вкладайте гроші в статичну структуру, адже потреби ринку швидко змінюються, і прибутковий сьогодні бізнес, завтра може стати збитковим та непотрібним.
  6. Технології поступово витісняють живих людей. Це та причина, по якій Китай скоро стане на шлях занепаду.
  Що здивувало, так це те, що пан Балашов у списку "гігантів" виділив США та Німеччину, навіть не згадавши про Японію чи Францію. Але у підсумку його доповідь була досить експресивною за захоплюючою. До речі від відповіді на окремі запитання він досить хитро ухилявся, але ораторський талант у нього без сумніву на достойному рівні.
  "На закуску" вийшов бізнес тренер та політтехнолог Артем Михайлюк.
Доповідь стосувалась окремих принципів досягнення успіху. Після серйозного пана Балашова, цей виступ сприймався трохи неправильно. На мою думку, такий виступ більше справив би враження на студентів 1 курсу чи школярів, але, думаю всі погодяться що біло цікаво та по-молодіжному. Пан Артем показав нам схему: "Подія-Реакція-Результат" та розповів як впливати на два останніх пункти.  особливо він підкреслив необхідність занотовувати свої цілі та думки.
Також увага акцентувалась на підходах та баченнях одної і тої ж ситуації. Впевнений всім запам'ятались "Кладоискатели и Говноискатели"))))
  Бізнес-тренер виділив нам важливість звичок та їх контролювання, також  чомусь згадавши фільм "Секрет" (Не дивився, мабуть цікавий...)
Ну і ще 2 важливі думки від Артема, цитую:
1. "Все великие дела начинаются с фарзы: "Хрен с ним, давайте попробуем" ;))"
2. "Выбросьте из головы все те мудрости, которые не дают результата"

Висновки

Таким чином, я ще раз відкрив для себе важливість відвідування подібних заходів. Було реально цікаво, також я познайомився з новими людьми (привіт гостям з Одеси) та побачив старих знайомих :) Обов'язково піду на семінар №2 через 2 тижні, буду навіть радий допомогти в організації, якщо зможу. Тому раджу всім, хто дочитав до кінця, приєднатись через два тижні, вам сподобається!
   

3 комментария:

  1. Ну з "почином" тебе) досить докладно все описав, від себе тільки додам, що теж буду через 2 тижні на новому семінарі - краще трохи не доспати у суботу, ніж проспати все життя)

    ОтветитьУдалить
  2. Спасибо за обратную связь :)
    Александр Галанин

    ОтветитьУдалить