суббота, 6 апреля 2013 г.

СіМінар: Стосунки

Guten abend meine liebe Freunde!
    Сьогодні пройшов ще один семінар на тему стосунків і про нього я хотів би розповісти. Вконтакті я казав що писатиму резюме, я майже дотримаюсь слова, проте підкріплю це все порцією своїх вражень, як позитивних, - так і не дуже. Наступним матеріалом я не маю на меті нікого образити чи задіти чиїсь переконання та вірування, все виключно думка автора.
    Отже, почну з класичної фотки: 

     Як бачимо, - виглядає все дуже навіть цікаво, проте чи дійсно це було так? Спробуємо розібратись :)


    Перший наш доповідач, Олексій Чорний, справив на мене в загальному приємне враження, говорив багато, але виключно по ділу. Почнемо з того, з ким ми можемо мати стосунки: Сім'я, Друзі, Пара, Суспільство, Соціальні мережі, Права рука.
    Ідея доповіді складалась з того, що будь-які стосунки не можуть бути стабільними, і їх доводиться з'ясовувати. Проте, сам процес з'ясування стосунків не є поганим, навпаки, він є ключем до взаєморозуміння. Досить довго обговорювалась модель типу "Я - Окей, Ти - Окей", відома нам з попередніх семінарів. Також Олексій показав важливість дотримання стратегії партнерства у стосунках та її переваги над імперативною та маніпулятивною стратегіями. Далі кілька вирізок сухої теорії...
Що допомагає людям знаходити спільну мову 
  • Те, чим вони подібні
  • Спільні цілі та спільні цінності
  • Позитивний досвід з минулого 
  • Індивідуальні здібності та вміння
7 способів наладити стосунки
  • Методика "Я - Окей, Ти - Окей" (Формально - позитивне ставлення до себе та партнера)
  • Приймати партнера таким, яким він є, а не оцінювати його
  • Бути щирим (Я особливо ціную щирих людей)
  • Проговорювати емоції та почуття (Не бійтесь казати людині те, як ви з нею себе почуваєте та що відчуваєте в певні моменти) 
  • Слухати та чути
  • Висловлювати підтримку (Іноді навіть трохи фальшиву, але трохи..:)
  • Пробачати та просити пробачення (Не бійтесь визнавати власних помилок)
способів зруйнувати стосунки 
  • Видавати секрети та інтимні подробиці з життя партнера третім особам
  • Постійно влазити зі своїми повчаннями
  • Вимагати та маніпулювати 
  • Бути гордим та високомірним (Не те щоб це було дуже погано, але в межах норми)
  • Грати в "мовчанку" (Я зрозумів це швидше як постійно приховувати важливу інформацію)
  • Користуватись іншими людьми або давати відкрито використовувати себе
  • Постійно "оцінювати" партнера 
Як я вже казав, – виступ сподобався. Бажаючим поспілкуватись з Олексієм особисто Клац.
     А теперь Entschuldigung, но я перехожу на русский. [Дальше будет много негатива и скепсиса]
   Радовать нас изволил господин Дмитрий Мельник, конфликтолог. На бумажке написана дивная тема, которую он должен нам донести, а именно: "Как выбрать идеального партнера".
Кхм, уж извините, но наверно я не тем местом слушал, но о том, как ВЫБРАТЬ идеального партнера не было ни слова. Формально 40 минут было потрачено примерно на такое: "Ну вот короче закройте глаза, откройте рот, и представьте себе идеального партнера" (Ну представил я пышногрудую умную деваху с познаниями в области ИТ, заботливую, немного обезбашенную и любящую рок-музыку, ЧТО ДАЛЬШЕ?)  А дальше мы расскажем об этом своему соседу справа. Круто, поговорили, продолжаем.... И опять... "А теперь подумайте, как вы будете любить вашего идеального партнера" (Да раком на кухонном столе я любить ее буду, вам то разница какая?) "Как вы и ваша жизнь изменится, когда вы найдете себе такую дивную вторую половинку ?", "А теперь взгляните на себя в будущем"... И понеслась. 12 часов утра явно не лучшее время для фантазий и по-сути я ничего нового не узнал. Дмитрий, простите, идем дальше.
     А дальше еще веселей! Нас приветствует пышногрудая Татьяна Славина, сексолог! (Огого, подумал я, и ошибся). Несомненно, девушки оценили такое выступление по достоинству, но для  меня оно осталось скорее потраченным впустую временем. К такой порции бреда мой мозг был явно не готов. Но обо всем по порядку. Для начала был сделан акцент на том, что мужчины и женщины такие разные.


Мужчины хотят секса всегда, женщины в силу своих циклов. Вроде еще нормально, но дальше:
    А дальше "гвалт"... 
"Мужчины короче такие неотёсанные свиньи, не умеют заниматься сексом, не знают что такое клитор и вообще не удовлетворяют нас, великих и божественных дам." Продолжаем: "Ну в общем мужчина это такая обезьянка, у которой единственная чувствительная зона это член да яйца, а вот у нас, дивных дам, все тело, сплошная эрогенная зона, да не простая. У эрогенных зон девушек еще и "сезонность" есть и вообще куча особенностей. Медаль тому, кто найдет точку G!" И в таком духе проходил остаток доклада. Этот ярко-выраженный подход, показывающий женщину, как бревно, над которым нужно потеть часами, удовлетворяя самыми причудливыми способами (ибо есть еще чуть ли не десяток разновидностей оргазмов и методов стимуляции клитора с 8000ями нервных окончаний) , просто выбил меня из колеи здравого мышления. Но, чтобы не быть столь критичным, приведу 2 более-менее полезных идеи из  выступления: 
1) После секса девушку нужно обнять и уснуть, так будет лучше для обоих.
2) Лучше сразу открыто говорить что тебе во время секса нравится, а что нет. (фальшивость пойдет только обоим во вред).
  Таким я увидел выступление сексолога, возможно, я ошибаюсь, но в любом случае это мое ИМХО под впечатлением. Едем дальше.
   Хорошенько перекусив и перезарядив пространство внутри черепной коробки, я приступил ко второй половине семинара. Нас ожидало 2 парочки.
   Первая пара: Гала Качур и Александр Рощин, произвела двоякое впечатление. Сразу нам бросили забавное заявление о том, что в отношениях теория – полная фигня. (И это сказали люди, которые перечитали все книги Фрейда ...) Кхм, ну да ладно, поверим на слово. Суть выступления сводилась к анализу типичных ситуаций из фильма "Секс по дружбе" и попытке освободить нас от стереотипного мышления. С одной стороны верно, - с другой, - убрать все стереотипы и Вам  прямая дорога в дурку. (Попробуйте оспорить..) Пока во мне опять не проснулся критик, - привожу главные моменты: 
  1. Открыто высказывайте свое негодование в отношениях по любому поводу (Вместо глупых ритуальных фраз)
  2. Не стройте новые отношения на основе стереотипов, которые остались от предыдущих, или от фильмов\журналов (мы ведь все такие уникальные, бла-бла..) 
  3. Наша проблема в усвоенных моделях из окружающего мира и попытке им следовать
  4. Никто со стороны не должен влиять на ваши отношения
  5. Манипуляция в отношениях - прямой путь к провалу
  6. Открыто расскажите партнеру свои  представления  о романтике и любви.
  7. Дружите с тем, кого любите.
Дальше упоминались фильмы Вуди Аллена и сладкая реклама их тренинга всего за 100грн =\
Повернення до рідної мови та адекватних оцінок
   Віталій та Олена Шабуніни чудово розрядили обстановку та розвіяли кілька стереотипів відносно подружнього життя, та дали кілька цінних порад: 
  • Тільки 2 цілісні особистості створять нормальну пару (Ніяких, блін, половинок!)
  • Кохання - це перш за все рішення, рішення бути разом до кінця (Згадую часи середньовіччя)
  • Конфлікти - це добре! (Немає конфліктів, - немає почуттів)
  • Рішення ЖИТИ разом та рішення БУТИ разом - 2 великі  різниці. Ваше завдання прийняти друге.
  • Сім'я –це не жертва, це твій вклад у майбутнє та саморозвиток
  • Не повинно бути Лідера та Лузера, всі повинні бути рівні, з чутким розподілом обов'язків
  •  Щастя не триватиме вічно, якщо для цього нічого не зробити.
3 цінні висновки:
* Читайте більше корисних книг 
* Спілкуйтесь, конфліктуйте, пізнавайте один одного
* Проводьте час активно, працюйте над стосунками
    Тетяна Соколовська, наш наступний спікер, розповіла про стосунки з батьками. Матеріалу було багато, але мене він не дуже зачепив, тому коротко про головне... 
1) Пані Тетяна зазначає, що варто раніше починати "доросле" життя та, відповідно якщо жити з коханою людиною, - то обов'язково окремо. Не треба давати батькам можливості впливати на ваші стосунки.
2) Найважливіша частина ваших стосунків - нематеріальна. А повсякденні побітові проблеми - це дрібниці.
3) ДУЖЕ ВАЖЛИВО звільнитись від стереотипів поведінки та виховання, які забили у вашу голову батьки своїм вихованням та повчаннями.

4) Вплив батьків буде завжди, якщо він негативний,  - не намагайтесь змінити батьків, змініть свою реакцію на їх "повчання".
5) Жіночність у дочці формує не мати,  - а батько.
6) Ваша кохана повинна поважати Вас, та вашу думку!
   Анна Валенса  на прикладі фільмів та системи координат показувала розвиток чоловіків та жінок, їх залежність від матеріальних та духовних цінностей. Як можна було здогадатись, - жінки більш зациклені на матеріальній частині з дитинства, що й отримує логічний розвиток у майбутньому. Також діти є найпотужнішими маніпуляторами. На другому місці маємо дівчат та зрілих жінок, які своїми "капризами" чудово впливають на турботливих чоловіків :-)
Також пані Анна виділила етапи стосунків:
  1. Закоханість
  2. Самоствердження обох сторін
  3. "Партнерство" у стосунках
  4. "Священне" у стосунках.
   В загальному, я спробував найбільш об'єктивно описати свої враження від сьогоднішнього СіМінару.  Хоча ні, СТОП. Я забув одну важливу деталь. Якщо цей пост "осилить" хтось з організаторів: "Не варто проводити СіМінари у актових залах".
Причини:
1. Реально болить одне м'яке місце від такого довгого сидіння
2. Нікуди подіти ноги
3. Незручно конспектувати
4. Не можна комфортно подрімати 
   Тепер точно все :)  Свої скарги, відгуки чи пропозиції ви можете написати нижче у коментарях, або на мою сторінку Вконтакті.
Дякую за увагу!

2 комментария:

  1. Мне выступление Рощина было не по душе. Да, информация хорошая. Но какая-то неприязнь к публике ощущалась.
    Остальное – супер :)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Согласен, было такое, и смысловой нагрузки маловато несло его выступление как по-моему.

      Удалить